Vectis aan boord bij IT-groep ConXioN

Het Vectis-team: Stefaan Van Quaethem, Walter Beyen, Lieven Coen en Alain Grillaert (vlnr).

Het durffonds Vectis verwerft een minderheidsbelang in de West-Vlaamse IT-dienstverlener ConXioN. Het is de laatste participatie van het derde Vectis-fonds, wiens opvolger onlangs boven de doopvont werd gehouden.

ConXioN begeleidt bedrijven in hun digitale transformatie en is gespecialiseerd in IT-infrastructuur, cloudoplossingen, IT-beveiliging, oplossingen voor connectiviteit & mobiliteit en softwaretoepassingen. Het bedrijf uit Deerlijk bedient KMO’s, middelgrote en grote bedrijven, maar ook overheidsinstellingen. Het is goed voor een omzet van meer dan 20 miljoen euro en telt een 100-tal medewerkers.

Om de groei van ConXioN te ondersteunen stapt investeerde Vectis aan boord. Het krjgt een 'substantiële' minderheid in handen. CEO en oprichter Chris Debyser blijft aan boord.

Voor Vectis is de investering in ConXioN de laatste van het derde fonds. Dat fonds had een kapitaal van 45 miljoen en investeerde in totaal in een tiental bedrijven. Het verkocht al sommige participaties, waaronder de ontwikkelaar van boekhoudsoftware Winbooks.

Vectis lanceerde begin dit jaar met Vectis IV al een opvolger. Het haalde in dat kader 80 miljoen euro op. Het verse geld komt voor zo’n 30 procent van institutionele investeerders en voor de rest van privé-aandeelhouders in totaal gaat het om meer dan 100 investeerders. De publieke investeringsmaatschappij PMV en de VDK-bank legden opnieuw geld op tafel en kregen het gezelschap van nieuwkomer BNP Paribas Fortis Private Equity.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud