Advertentie

Vernieuwd vlaggenschip redt HTC niet in mei

©REUTERS

De Taiwanese fabrikant van smartphones HTC kende zag in mei zijn omzet opnieuw fors teruglopen. Na een positieve maand april is dat een forse klap voor het worstelende bedrijf. Het techbedrijf moet al hopen op een mirakuleuze maand juni om de eigen prognoses in te kunnen lossen.

HTC is al geruimte tijd op de sukkel. Het bedrijf was ooit nog de favoriete partner van Google om de wereld te introduceren aan het Android-besturingssysteem, maar die periode ligt ondertussen ver achter ons. Het bedrijf verloor de voorbije jaren de strijd van Samsung, dat met dank aan een gigantisch marketingbudget de android-markt dominant in handen nam.

Die evolutie toont zich sinds 2011 in de cijfers van het Taiwanese bedrijf. Het was de lancering van de HTC One vorig jaar die het tij moest doen keren. Met de luxetelefoon legde HTC naar eigen zeggen de lat hoger voor Android-toestellen. En recensenten waren zowaar akkoord. De One mocht op laaiend enthousiaste reacties rekenen.

Maar dat vertaalde zich niet in betere cijfers. De omzet van HTC bleef vorig jaar afglijden en het jaar eindigde zelfs voor het eerst in het rood. Met de nieuwe versie van hun vlaggenschip - de HTC One M8 - afgelopen april, leek HTC er dan toch in geslaagd om met de trend te breken. De maand april liet een groei van 13 procent optekenen in vergelijking met vorig jaar. Maar de cijfers van mei zetten HTC meteen weer met de voeten op de grond.

In mei kalfde de omzet immers met ruim 27 procent af in vergelijking met een jaar eerder, een bar slecht cijfer voor de zo belangrijke lentemaand, vlak na de lancering van je vernieuwd vlaggenschip.

Die pijnlijke terugval wordt binnen HTC evenwel niet als een trend gezien. Het bedrijf houdt immers vast aan zijn ambitieuze prognose om over het hele tweede kwartaal de omzet te verdubbelen. HTC rekent met andere woorden op een wel erg spectaculaire maand juni. Dat lijkt erop te wijzen dat HTC vooral met leveringsproblemen kampte in mei. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud