Advertentie

Vers kapitaal voor Belgische dierenoppasdienst

©RV-DOC

De Belgische start-up Pawshake, een onlineplatform waar je een ‘babysitter’ voor je huisdier kan boeken, haalt 1,5 miljoen dollar vers geld op dankzij een kapitaalronde in Australië.

Via de website of de mobiele app van Pawshake kunnen huisdiereigenaars snel tijdelijke opvang voor hun kat of hond vinden. De Belgische internetondernemers Dries Coucke en Tanguy Peers, beiden ex-eBay, richtten het platform vorig jaar op. Coucke bedacht eerder de dierenasielwebsite pets.be. Maar vooral Peers is geen onbekende in het Belgische internetwereldje. Hij is voormalig general manager van eBay België en was een drietal jaar advertentiedirecteur van eBay in het Californische hoofdkwartier.

Onder impuls van Airtree Ventures, een Australische durfkapitalist, haalde het piepjonge bedrijf deze week 1,5 miljoen dollar aan startkapitaal (‘seed funding’) op. Airtree wordt gerund door oude bekenden van bij eBay. ‘De geldinjectie is niet noodzakelijk, maar bevestigt wel ons groeipotentieel’, zegt Coucke. ‘We hopen dat we daardoor ook in eigen land meer zichtbaarheid krijgen bij investeerders. Het is toch een beetje vreemd dat we als Belgische start-up in het verre Australië kapitaal ophalen.’

Pawshake wil zo snel mogelijk groeien. Coucke: ‘We zitten in de erg concurrentiële markt van de ‘deeleconomie’. Veel platformen bieden diensten aan die op elkaar lijken. Het komt er dus op aan de groei te versnellen.’ De nieuwe fondsen worden geïnvesteerd in productontwikkeling.

Zoals eBay, Uber of Airbnb positioneert Pawshake zich als een online marktplaats waar vragers en aanbieders elkaar kunnen vinden en een ‘community’ creëren. Alle betalingen lopen via Pawshake. België telt intussen zowat 1.000 ‘pet sitters’, huisdieroppassers die vooraf door Pawshake gescreend werden. Dat kunnen zowel hobbyisten als professionelen zijn. Het platform maakt zich sterk dat elk baasje een ‘petsitter’ kan vinden op 5 minuten rijden met de auto.

De dienst, ook wel de Airbnb voor huisdieren genoemd, is ook al in 15 andere landen actief. Dat gaat van de buurlanden tot Japan of Hongkong. Nieuw-Zeeland werd onlangs opgestart. Investeerder Airtree is ervan overtuigd dat Pawshake een grote speler wordt in Australië, dat tot de wereldtop hoort inzake huisdierenbezit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud