Advertentie

Videostreamer Wuaki.tv komt ook naar België

Wuaki.tv komt later dit jaar ook naar ons land, meldt de vakpers.

De videostreamingsite Wuaki.tv, die al actief is in het VK, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, plant dit jaar een grote expansie in Europa. Daarbij staan ook Nederland en België op de lanceringslijst, zo melden diverse media.

Wuaki.tv is een dienst voor Video On Demand (VOD), het online bestellen van individuele films en reeksen. Het bedrijf is van Spaanse origine en telt in zijn thuismarkt meer dan 600.000 gebruikers. Sinds de overname door de Japanse e-commercereus Rakuten in 2012 probeert het bedrijf schaalvoordelen te krijgen door zijn diensten ook elders in Europa aan te bieden. Naar eigen zeggen had het eind 2014 al 1,85 miljoen gebruikers, waarvan 400.000 in Groot-Brittannië. Sinds eind november bedient Wuaki ook de Duitse kijker. Op jaarbasis was er een groei in aantal gebruikers met 85 procent, en in omzet met 94 procent.

Volgens Broadband TV News en andere gespecialiseerde sites bereidt het bedrijf een stevige expansie voor, waardoor het tegen eind dit jaar zowat 15 Europese landen zou bestrijken. Aanvankelijk zijn Oostenrijk en Ierland aan de buurt, en daarna zouden Nederland, België en Portugal volgen. Lanceringen in Denemarken, Noorwegen en Zweden worden gepland, maar zijn nog niet bevestigd, klinkt het.

De groei van Wuaki is deels te danken aan de toename van smart tv’s, die het mogelijk maken om zonder extra decoder content via het internet binnen te halen. Zowat 40% van de gebruikers kijkt op die manier naar zijn bestelde video. Maar Wuaki streamt ook naar mobiele toestellen (28%), webbrowsers (21%) en gameconsoles (11%).

Wuaki zal wellicht niet het enige platform zijn dat dit jaar een gooi doet naar een internationale doorbraak. Zo meldde Broadband TV News ook dat de Italiaanse VOD-dienst Chili zopas gelanceerd werd in Oostenrijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud