Waterland-dochter doet derde overname in twee maanden

Intracto wordt geleid door oprichter Pieter Janssens. ©Intracto

Intracto, de leverancier van digitale diensten uit de portefeuille van investeerder Waterland, koopt het Nederlandse ezCompany.

Het gaat hard voor Intracto uit Herentals, het digitaal bureau dat werd opgericht door Pieter Janssens en eind vorig jaar het investeringsfonds Waterland als referentieaandeelhouder aan boord haalde. Nauwelijks twee maanden na de vorige overnames lijft Intracto de Nederlandse websitebouwer ezCompany in.

Die is met 50 werknemers de grootste specialist in Nederland voor Drupal, de software van Belgische makelij die gebruikt wordt om heel wat websites in de wereld te laten draaien. Door de overname wordt Intracto met 75 mensen de grootste Drupal-specialist in de Benelux.

Jaguar

ezCompany werd opgericht in 2001 en wordt geleid door Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen. Zij blijven aan boord en treden toe tot de groep. In de portefeuille van de onderneming zitten heel wat mooie referenties zoals overheden, universiteiten en tal van grote merken (Jaguar, Land Rover, Graydon, ...).

Pieter Janssens, de managing director van Intracto: 'We zijn gespecialiseerd in veel technologieën, maar de markt vraagt toch meer en meer Drupal. Daarom is het ‘juist’ om de krachten te bundelen om zo samen nog sterker te staan in de markt.'

300 werknemers

Intracto telt na de nieuwe overname 200 teamleden in België en 100 in Nederland. Dat waren er vijf jaar geleden nog maar 30. Het levert websitebouw en allerlei andere digitale diensten aan ondernemingen en organisaties zoals Akzo Nobel, Brussels Airport, Torfs, Media Markt, Kom Op Tegen Kanker en Volvo.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud