Websitebeheerder Combell zet jaar shoppend in

Jonas Dhaenens, CEO van webhostingspecialist Combell. ©Brecht Van Maele

Na het Antwerpse Nucleus eerder deze week lijft het hostingbedrijf ook het Nederlandse iXL Hosting in.

Het nieuwe jaar is nog maar twee weken ver en het Gentse Combell heeft al twee overnames achter de kiezen. In Nederland gaat sitebeheerder iXL Hosting voor de bijl. Het bedrijf uit Ede met negen medewerkers telt zowat 8.000 klanten en beheert meer dan 60.000 websites. 

Combell verstevigt met de acquisitie zijn marktleiderspositie in Nederland. De sitebeheerder voor kmo's en zelfstandigen is na 17 overnames de voorbije jaren ook het nummer één in België, Denemarken en Zwitserland. Alles samen telt Combell 800.000 klanten. 

Woensdag kocht Combell nog het Antwerpse Nucleus. Een sectorgenoot met 35 medewerkers en 1.500 servers.

Lucratieve exit

De twee overnames volgen vlak op de wissel in het aandeelhouderschap van Combell. Het investeringsfonds Waterland, dat midden 2014 toetrad, koos eind vorig jaar voor een exit.

Die exit was lucratief: sinds de instap vertienvoudigden de resultaten van Combell. De groep is goed voor 100 miljoen euro omzet en een brutobedrijfswinst van een kleine 50 miljoen.

In de plaats van Waterland kwam de investeerder HG Capital. De deal waardeerde Combell op 700 miljoen euro of zo'n 14 keer de brutobedrijfswinst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud