WeTransfer koopt Powerpoint-concurrent

WeTransfer versterkt zich met een overname. ©BELGA

WeTransfer koopt de apps Paper en Paste van het Amerikaanse bedrijf FiftyThree.

Met de overname wil het van oorsprong Nederlandse techbedrijf, dat in 2009 werd opgericht in Amsterdam en daar zijn hoofdkwartier heeft, zich nadrukkelijker manifesteren in de creatieve industrie.

WeTransfer is vooral bekend als gratis dienst om online grote bestanden uit te wisselen, iets wat maandelijks meer dan 42 miljoen mensen doen. Het bedrijf claimt gebruikers in 195 landen te hebben en zegt dat maandelijks zo'n miljard bestanden via zijn platform worden uitgewisseld. WeTransfer verdient onder meer geld door premiumdiensten te verkopen. 

Bij het productengamma komen nu Paper en Paste, respectievelijk een gratis tekenapp en een programma voor de vormgeving van presentaties. Paper zou z'n 25 miljoen keer zijn gedownload en Paste wordt door circa 100.000 werkgroepen gebruikt.

Ook de oprichters van FiftyThree gaan over naar WeTransfer, evenals het personeel dat aan de apps werkt. Financiële details over de overname maakt het bedrijf niet bekend.

WeTransfer kondigde dit voorjaar aan binnen drie jaar naar de beurs te willen, waarbij de onderneming mikt op een notering in Europa. Voor verdere groei richt het bedrijf daarentegen de pijlen op de Verenigde Staten, omdat het land een gigantische creatieve industrie kent en de grootste markt voor onlinereclame is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect