Advertentie
Advertentie

Ziekenhuissoftware van Brusselse Forcea in Amerikaanse handen

Forcea levert software voor het beheer en de analyse van allerhande ziekenhuisdata.

IMS Health, de grootste leverancier van kennisoplossingen voor de farmacie en gezondheidszorg, heeft het Brusselse softwarebedrijf Forcea overgenomen.

Forcea is in ons land de grootste leverancier van software-oplossingen voor het beheer en de analyse van ziekenhuisdata. Met de software kunnen ziekenhuizen bijvoorbeeld meer inzicht krijgen in hun eigen werking of in de consumptie van bepaalde geneesmiddelen, en kunnen ze hun eigen prestaties vergelijken met die van andere ziekenhuizen. Forcea levert en onderhoudt software aan een vijftigtal ziekenhuizen en haalt in ons land een marktaandeel (in bedden) van meer dan 50 procent, zegt gedelegeerd bestuurder Frank Swaelens.

Forcea is voor een niet genoemd bedrag overgenomen door het IMS Health, een internationaal actieve IT-consultant voor de gezondheidszorg en de farmaceutische sector. IMS Health is een Amerikaans bedrijf met een notering op de beurs van New York (NYSE), maar heeft zijn Europese hoofdkwartier in Londen.

Beide bedrijven vullen elkaar goed aan, zegt Swaelens. ‘IMS Health staat in ons land al sterk in de farmasector en in consulting, maar ze hebben niet de technologische knowhow en de aanwezigheid in de gezondheidszorg die wij hebben. Omgekeerd willen wij meer oplossingen gaan ontwikkelen voor de farmasector, maar ontbrak het ons aan functionele kennis over die sector.’

IMS Health telt wereldwijd zowat 10.000 werknemers, waarvan 57 in ons land. Forcea voegt er daar 43 aan toe, samen goed voor 100 medewerkers. Swaelens wil niet kwijt hoeveel omzet de combinatie gaat draaien. Forcea haalde in zijn laatste boekjaar (tot maart 2013) een omzet van zowat 6 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 63.000 euro, volgens cijfers van de balanscentrale.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud