Zoon Christian Leysen aan het roer bij Xylos

Christian Leysen (links) en Ludo Wijckmans van Xylos. ©wim kempenaers (wkb)

Patrick Leysen, die een topfunctie heeft bij Bpost, volgt bij de ICT-groep Ludo Wijckmans op als CEO.

Ludo Wijckmans wordt als CEO van de Antwerpse ICT-groep Xylos vervangen door Patrick Leysen. Dat meldt het blad Computable maandag op zijn website en De Tijd kreeg een bevestiging van de informatie. 

Xylos, dat in het eind maart afgelopen boekjaar een omzet haalde van 42,6 miljoen euro, is een leverancier van drie soorten ICT-oplossingen: infrastructuur- en platformdiensten, advanced workplace solutions en trainingen en coaching. De onderneming is in handen van AXE Investments, de holding van de familie Leysen en de investeringsvennootschap Ackermans & van Haaren . Ook de logistieke speler Ahlers behoort tot AXE.

Politicus

Ludo Wijckmans werd een jaar geleden CEO van Xylos, waar hij eerder 20 jaar bij betrokken was, alvorens over te stappen naar Microsoft. Nu wordt hij vervangen door Patrick Leysen, de zoon van de bekende Antwerpse ondernemer en Open VLD-politicus Christian Leysen.

Zoon Leysen, die al bestuurder was, is nu nog aan de slag bij Bpost, waar hij volgens zijn LinkedIn-profiel onder meer groepsinnovatiedirecteur is. Allicht zal hij vertrekken bij Bpost.

Bij Xylos valt te horen dat de wissel al langer gepland was, in het kader van de successie van Christian Leysen, en dat Wijckmans met het fiat van de aandeelhouders van Xylos vertrekt. Hij blijft overigens aan boord als bestuurder. Vader Leysen (65) werd eerder al vervangen als CEO van Ahlers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud