Zuckerberg verkoopt 41,35 miljoen FB-aandelen

Mark Zuckerberg. (foto afp) ©AFP

Facebook meldt dat het bedrijf zelf en enkele aandeelhouders, onder wie CEO Mark Zuckerberg, 70 miljoen gewone aandelen verkopen.

Het sociaalnetwerkbedrijf zelf en zijn oprichter profiteren van de koersstijging van Facebook om eens langs de kassa te passeren. Het aandeel verdubbelde dit jaar ongeveer in waarde. Het noteert nu rond 55 dollar. Het kwam naar de beurs aan 38 dollar maar vatte het jaar aan onder 27 dollar.

Ruim 27 miljoen aandelen komen van Facebook. De bijna 43 miljoen andere komen van de aandeelhouders waaronder de bulk van 41,35 miljoen van oprichter en CEO Mark Zuckerberg. Dat pakket van de CEO is 2,3 miljard dollar waard. Zijn stem zal voortaan iets minder zwaar wegen: zijn stemrechten zakken van 58,8 naar 56,1 procent.

Het bedrijf wil de opbrengst gebruiken om het werkkapitaal te verstevigen, Zuckerberg onder meer om belastingen te betalen die samenhangen met het lichten van een optie om 60 miljoen B-aandelen te kopen. Aan B-aandelen hangen meer stemrechten vast. Ze kunnen op elk moment omgezet worden in gewone (A-)aandelen

Ook bestuurder Marc Andreessen, bekend als oprichter van Netscape, verkoopt 1,65 miljoen aandelen.

Liefdadigheid

Zuckerberg maakte vanochtend ook bekend dat hij tegen eind deze maand 18 miljoen Facebook-aandelen gaat wegschenken aan goede doelen, deels via zijn eigen stichting.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud