Bpost opent pakjesautomaten voor aartsrivalen

Bpost wil tegen eind 2018 450 pakjesautomaten hebben in BelgiĆ« ©rv

Ook andere pakjesbezorgers mogen voortaan gebruik maken van de 150 Cubee-postautomaten van Bpost.

Wie een pakje wil versturen of ophalen, kan al langer gebruik maken van de pakjesautomaten van Cubee  . Via die automaten van dat bedrijf, waarvan Bpost hoofdaandeelhouder is, kunnen klanten met behulp van een code hun pakjes verzenden of afhalen wanneer het hen past. 

Voortaan kunnen ook concurrenten van Bpost de automaten gebruiken. Het Belgische postbedrijf sloot daarover vandaag een akkoord met de pakjesverdelers DPD (onderdeel van het Franse La Poste) en GLS (onderdeel van de Britse Royal Mail).

Concurrentiestrijd

'Door de stap te zetten naar een open netwerk spelen we perfect in op de noden van retailers, e-tailers en online klanten', zegt Bpost-CEO Koen Van Gerven. 'De pakjeswereld evolueert aan een razendsnel tempo en onze klanten hebben nood aan zeer flexibele oplossingen.'

De openstelling van de automaten is opmerkelijk gezien de keiharde concurrentiestrijd die de pakjesbezorgers in Belgiƫ leveren. Het Nederlandse PostNL, dat Bpost vorig jaar na vele avances afwees, is (voorlopig) echter geen partner, bevestigt het Belgische postbedrijf.

Uitbreiding

Bpost heeft intussen zijn 150 pakjesautomaten omgebouwd tot Cubee-toestellen. Maar het bedrijf is van plan het netwerk tegen eind 2018 uit te bouwen tot meer dan 450 pakjesautomaten.

Cubee komt voort uit de samenwerking die Bpost vorig jaar opzette met het Nederlandse logistieke bedrijf De Buren. Bpost nam toen een participatie van 50 procent + 1 aandeel in het bedrijf uit Hengelo. Bij de overname van De Buren droomde Bpost zelfs van 1.000 onbemande afhaalpunten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect