Bpost zet CEO Bubble Post aan de deur

Bubble Post werd onlangs overgenomen door Bpost. ©Emy Elleboog

Marc Morioux is niet langer CEO van de duurzame pakjesbezorger Bubble Post.

'De raad van bestuur van Bubble Post heeft woensdagavond de samenwerking met Marc Morioux met onmiddellijke ingang stopgezet', bevestigt Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van Bpost, donderdag het bericht uit De Standaard.

Het vertrek van Morioux komt onverwacht. Morioux ging pas in de zomer van 2016 aan de slag bij de Gentse start-up. De voormalige directeur van de Belgische afdeling van pakjesbezorger DPD werd bij Bubble Post, dat zijn financiën jarenlang had verwaarloosd, binnengehaald om orde op zaken te stellenIn augustus raakte bekend dat postbedrijf Bpost Bubble Post overnam.

Goed op dreef

Ik denk dat we goed op dreef waren.
Marc Morioux
Ex-CEO Bubble Post

Morioux kreeg naar eigen zeggen geen reden voor zijn ontslag meegedeeld. 'Mijn opdracht was Bubble Post weer op het spoor te zetten richting een nieuwe investeerder', reageert hij. 'Dat is gelukt met de overname door Bpost. De integratie in Bpost is nu aan de gang. Ik denk dat we goed op dreef waren en er was nog genoeg werk aan de winkel.'

Marc Morioux stond maar anderhalf jaar aan het roer van Bubble Post. ©DRIES LUYTEN

Bpost wil niet veel kwijt over de reden van het vertrek. 'Er is geen plots conflict', stelt Van Speybroeck.

Jeroen D’Espallier neemt de rol van CEO bij Bubble Post voorlopig over. Hij is sinds enkele maanden bij de pakjesafdeling van Bpost verantwoordelijk voor de bezorging van verse voeding en geneesmiddelen. 

Verlieslatend

Bubble Post werd in 2013 opgericht door de Gentenaar Benjamin Rieder en zijn kompanen Michel de Waele en Anthony Viaene. Rieder stapte begin dit jaar op na een conflict met de aandeelhouders, en verkocht zijn aandelen. 

Het nog altijd verlieslatende Bubble Post is actief in 16 steden in België en Nederland. Het boekte vorig jaar 3,6 miljoen euro omzet en telt 100 werknemers.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content