G4S vindt opvolger voor ex-topman Van Avermaet

©BELGA

Het bewakingsbedrijf G4S heeft Bruin Bourgois aangesteld als nieuwe topman in België. Hij moet het bedrijf in rustig vaarwater brengen na het tumultueuze vertrek van Jean-Paul Van Avermaet naar Bpost.

G4S België heeft eindelijk een nieuwe topman gevonden. Het bewakingsbedrijf stelde Bruin Bourgois aan als managing director voor de Belgische, Luxemburgse en Franse markt.

Bourgois volgt de vroegere financieel directeur Luc Priem op. Priem leidde G4S in België ad interim sinds het vertrek van de vorige topman Jean-Paul Van Avermaet. Die werd begin vorig jaar CEO van Bpost.

Niet veel later begon de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) een onderzoek naar mogelijke geheime prijsafspraken tussen de grote drie op de Belgische markt van beveiliging en bewaking: het Britse G4S, het Zweedse Securitas en het Franse Seris. Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie begon een onderzoek. Van Avermaet kwam daardoor in nauwe schoentjes, maar blijft elke schuld ontkennen.

Catering

Bij de bewuste bedrijven werden heel wat topmedewerkers vorig jaar aan de kant geschoven. Seris stelde vorige maand de externe manager Christophe Segaert aan als opvolger van CEO Danny Vandormael. Securitas verving zijn Belgische CEO Ingrid Merckx, die amper twee jaar aan het roer had gestaan, door de interne manager Frank Lambrigts.

Bourgois is momenteel executive director bij de consultant EY. Voordien was hij topman van de verzekeraar Europ Assistance België en de Belgische tak van de cateraar Compass. Toevallig begon ook Van Avermaet zijn carrière bij de groep Compass.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud