Advertentie

Geen verrassingen bij beursnieuweling Shurgard

©Mathieu Paternoster

De resultaten van Shurgard, de aanbieder van opslagruimte die eerder deze maand naar de beurs trok, liggen voor het derde kwartaal in de lijn van de verwachtingen.

Door de stijging van het aantal opslagsites steeg de opslagcapaciteit van Shurgard  in het derde kwartaal met 4,6 procent tot 1.146.000 vierkante meter. Het aantal verhuurde vierkante meter steeg met 3,0 procent tot 1.101.000 euro.

De bezettingsgraad daalde in het derde kwartaal licht tot 88,8 procent (-0,6 procent). Over de eerste negen maanden was er een daling met 0,5 procent tot 87,1 procent.

De EPRA-winst (abstractie makend van de rente-indekking en de waardevariatie van het vastgoed), die bepalend is voor de uitkering van het dividend, bedroeg na negen maanden 73,9 miljoen euro (+0,8 procent).

Haalbaar

Shurgard streeft ernaar 80 procent van zijn EPRA-winst uit te keren. Vorig jaar bedroeg die winst 100,6 miljoen euro. Dit jaar zou dat 'minstens 95 miljoen euro' moeten zijn, staat in het prospectus van de beursgang. Dat lijkt na negen maanden best haalbaar.

De dividenden zullen in twee keer uitbetaald worden, in mei en oktober.

Shurgard trok op 18 oktober naar de beurs. De Luxemburgse beheerder van opslagruimte haalde met de beursgang 575 miljoen euro op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud