Katoen Natie koopt Talke-terminals

Fernand Huts van Katoen Natie ©Katoen Natie

De Antwerpse logistieke groep Katoen Natie neemt de logistieke activiteiten van Talke, gespecialiseerd in chemische producten, in België en Nederland over.

Katoen Natie, het bedrijf van de Antwerpse ondernemer Fernand Huts, neemt de logistieke activiteiten van Talke in België en Nederland over. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. Door de overname komen drie vestigingen van Talke in de Benelux in handen van Katoen Natie. Het gaat om de vestigingen van Talke in Kallo, Alfred Talke Logistic Services in Zwijndrecht en Talke in Nederland (Moerdijk).

'Met de overname verstevigt Katoen Natie haar positie als marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening in de chemische sector, zowel in thuisbasis Antwerpen als in Nederland', aldus het bedrijf. De Talke-vestigingen hebben een omzet van 22 miljoen euro en tellen 100 personeelsleden. Talke is gespecialiseerd in de opslag en semi-industriële dienstverlening van producten voor de chemie en fijnchemie. Het bedrijf is ook actief in logistieke dienstverlening bij chemische producenten en het lossen van laden van poeders, granulaten en vloeistoffen.

Katoen Natie wordt daarmee nog een maatje groter. Het telt 400 operationele entiteiten en baat wereldwijd 150 terminals en logistieke platformen uit. De groep boekte in 2014 1 miljard euro omzet en 118 miljoen euro nettowinst. Katoen Natie is actief in opslag , behandeling, (her)verpakken, verdelen van goederen voor de petrochemie, de consumentgoederenmarkt, de auto- en voedingsindustrie en de kunstsector.

In Uruguay baat de groep een grote containerterminal uit. Onlangs kocht Katoen Natie de Belgische milieugroep Indaver. Dat zorgt voor een stijging van de omzet tot 1,7 miljard euro en een toename van het aantal personeelsleden tot 12.600.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud