Staking op komst bij Bpost

©BELGA

De vakbonden bij het postbedrijf Bpost gaan vanaf woensdag 7 november staken. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront dinsdagavond. De staking zou zeker tot 12 november duren.

De stakingsplannen komen er volgens Jean-Pierre Nyns van de socialistische bond ACOD Post nadat CEO Koen Van Gerven dinsdag het personeel had toegesproken. Volgens de vakbonden toonde de topman geen enkele intentie om zijn beleid aan te passen.

‘Na deze communicatie is het duidelijk dat hij niet bereid is om constructief op de laatste waarschuwing van het gemeenschappelijk vakbondsfront in te gaan. Deze communicatie heeft de gemoederen bij het personeel alleen maar verhit’, zegt Nyns.

Actieplan

De stakingsbereidheid is volgens de bonden groot. ‘Daarom dat het gemeenschappelijk vakbondsfront een actieplan opgesteld heeft om in staking te gaan tegen het beleid van Koen Van Gerven’, aldus Nyns dinsdagavond.

Dat actieplan zal zeker vijf dagen van stakingen omvatten. De staking start op woensdag 7 november en duurt zeker tot 12 november, aldus Nyns. Het is de bedoeling om elke dag een ander bedrijfsonderdeel te treffen. Op woensdag zijn de sorteercentra aan de beurt, op donderdag het transport en de dagen daarna andere diensten.

De vakbondsman had een maand geleden al gedreigd met acties omdat Van Gerven volgens hem onvoldoende rekening zou houden met de verzuchtingen van het personeel. De vakbonden zeggen dat het postbedrijf met een chronisch tekort aan werknemers kampt, wat de werkdruk doet toenemen en de kwaliteit van de dienstverlening aantast.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud