Topman De Lijn stapt vervroegd op

Kesteloot werkt al meer dan 20 jaar voor De Lijn. ©BELGA

Roger Kesteloot stapt ten laatste eind dit jaar op als directeur-generaal van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn.

Dat vernam De Tijd.

Kesteloot zal uiterlijk op 1 januari 2021 stoppen als nummer één bij De Lijn. Tot eind april 2021 blijft Kesteloot nog actief in een andere functie. 'Om in scheepvaarttermen te blijven: de timing hangt samen met het feit dat ik zelf nog eerst De Lijn een veilige haven wil inloodsen', zegt Kesteloot in een interne mededeling. 

Roger Kesteloot werd in 2010 directeur-generaal van De Lijn. De voorbije jaren had de Vlaamse Vervoermaatschappij het erg moeilijk. De slechte stiptheid en vele afschaffingen zorgden voor ontevreden reizigers. Een interne reorganisatie zette kwaad bloed bij veel personeelsleden. Daardoor groeide ook de kritiek op Kesteloot, wiens mandaat tot 2022 liep.

In overleg met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) maakt Kesteloot plaats voor een opvolger. ''2019 was inderdaad geen goed jaar', zegt Peeters in een reactie.'Maar dat staat of valt niet met één persoon. In de coronacrisis heeft meneer Kesteloot zich bewezen als een uitstekende crisismanager. Ik kijk terug op een zeer positieve samenwerking.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud