UPS schrapt 94 jobs in Diegem

©Photo News

Bij het logistiek bedrijf UPS in Diegem verdwijnen tot 94 banen. De nachtshift van de pakjesverzorger verhuist naar Eindhoven.

Dat heeft de directie donderdag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Ze hoopt zo veel mogelijk van de getroffen werknemers elders in de groep te kunnen tewerkstellen, klinkt het. Maar de vakbond LBC is niet te spreken over de aankondiging. 'Het gaat hier niet om een bedrijf in moeilijkheden, maar om winstmaximalisatie', zegt vakbondsverantwoordelijke Hans Elsen.

'De herstructurering moet de efficiĆ«ntie opdrijven en de verwachtingen van de klanten beter beantwoorden', zegt UPS-woordvoerster Ingrid Van der Zalm. Concreet wordt de nachtshift in Diegem geschrapt en verhuist die activiteit naar Eindhoven. Er verdwijnen ook 48 administratieve functies, die naar andere divisies van UPS in Europa verschuiven. 

Procedure-Renault

De procedure-Renault wordt opgestart. De directie gaat proberen om zo veel mogelijk van de getroffen medewerkers in andere diensten te werk te stellen, 'om de kennis en de ervaring van onze medewerkers te behouden', klinkt het.

1.200
UPS
UPS telt in Belgiƫ 1.200 werknemers.

Die aankondiging kan de bonden niet meteen geruststellen. LBC-verantwoordelijke Hans Elsen: 'Mensen kunnen hun job verliezen omdat het bedrijf meer winst wil maken, niet omdat het werk er niet meer is. Het gaat goed met de sector en met het bedrijf.' De vakbonden gaan zich na de consultatie van het personeel beraden over acties.

De Amerikaanse logistieke reus UPS stelt ongeveer 1.200 mensen te werk in ons land, verspreid over zeven vestigingen. In Diegem werkt een 900-tal mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect