Advertentie
Advertentie

UberEats levert bier voor AB InBev in Brussel

©Hollandse Hoogte

De maaltijdbezorgdienst UberEats werkt samen met de bierreus AB InBev en de nachtwinkelketen White Night om bij Brusselaars bier aan huis te brengen.

UberEats, de bezorgdienst voor restaurantmaaltijden van de taxi-app Uber, heeft een deal gesloten met AB InBev, de grootste brouwer ter wereld. Brusselaars kunnen voortaan via de app bier thuis laten bezorgen door de koeriers van UberEats.

De koeriers zullen de drank eerst ophalen in vijf nachtwinkels van de keten White Nights. Dat bevestigt Stéphane Ficaja, directeur van UberEats.

Advertentie
400
UberEats levert al maaltijden van 400 restaurants bij Brusselaars aan huis.

UberEats werd pas in oktober gelanceerd in Brussel. Naar eigen zeggen levert de dienst vandaag al maaltijden van 400 Brusselse restaurants aan huis en noteert het ‘duizenden’ bestellingen per week.

Met de nieuwe bierdienst wil UberEats zich profileren tegen de grote Britse concurrent Deliveroo. Die had in Brussel het monopolie na het faillissement van de Brusselse start-up Take Eat Easy deze zomer.

Weinig verschil

Ook Pizza.be, een dochter van het Nederlandse Takeaway.com, heeft de erg concurrentiële markt van de bezorging van restaurantmaaltijden aan huis betreden.

De diensten verschillen weinig van elkaar. Alleen vervoeren de koeriers van UberEats het eten niet per fiets maar per scooter. Zo raken ze sneller op hun bestemming. UberEats overweegt zijn diensten uit te breiden naar Antwerpen, Gent of Luik.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.