Webwinkel Coolblue gaat zelf wasmachines installeren

©jonas roosens

De Nederlandse webwinkel Coolblue gaat zelf huishoudapparatuur zoals wasmachines, droogkasten, koelkasten en grote tv-toestellen leveren en installeren.

Die toestellen verkoopt Coolblue al langer, maar tot nu werden ze geïnstalleerd door externe firma’s. Door ze zelf te installeren hoopt Coolblue een betere service aan te kunnen bieden.

Op dit moment installeert Coolblue zowat een tiende van zijn zogenaamde witgoedelektronica zelf, in de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant. In de komende maanden zal Coolblue steeds meer wasmachines zelf installeren. ‘We bekijken ook of we in België zelf witgoed kunnen leveren en installeren’, zegt CEO Pieter Zwart.

Om de service aan te kunnen bieden heeft Coolblue 15 busjes gekocht. Eind dit jaar zullen er 50 busjes rondrijden met wasmachines en koelkasten. Het bedrijf neemt ook 100 mensen extra aan.

De nieuwe service zal volledig gratis zijn voor klanten. Net als voor de andere producten die Coolblue via zijn site verkoopt, geldt dat ze de dag na bestelling al aan huis worden geleverd. Op voorhand zal de klant te horen krijgen wanneer het toestel wordt geleverd. Dat gebeurt in een tijdslot van één uur.

Coolblue is een van de Nederlandse webwinkels die razendsnel groeien. Vorig jaar steeg de omzet met 54 procent naar 555 miljoen euro. Iets minder dan de helft van de omzet wordt in België geboekt. Over zijn winstgevendheid wil het bedrijf niets kwijt, maar volgens Zwart is Coolblue winstgevend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content