Amerikaans ministerie van Justitie voert onderzoek naar Belgische bewakingssector

CEO Jean-Paul Van Avermaet van Bpost ©BELGA

Het Amerikaanse ministerie van Justitie voert een onderzoek naar misbruiken in de Belgische bewakingssector. Dat schrijft De Standaard woensdag. Verschillende hoofdrolspelers hebben schuld bekend. Bpost-baas Jean-Paul Van Avermaet blijft onschuldig pleiten.

Er lopen meerdere onderzoeken naar misdrijven in de bewakingssector in België. Behalve de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) is ook het Amerikaanse ministerie van Justitie sinds april bezig met een onderzoek. Hun antikartelcel vermoedt dat de grote beveiligingsfirma's G4S, Securitas en Seris geheime prijsafspraken maakten en Amerikaanse belangen schonden. De firma's dongen mee of staan mee in voor de bewaking van instellingen zoals de Amerikaanse ambassade in Brussel en Shape, het centrale commandocentrum van de NAVO in Bergen.

Ook het Brussels parket werkt op de zaak, zeggen meerdere bronnen aan De Standaard.

Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van Bpost die voordien clustermanager was bij G4S, is bij de BMA aangestipt als een van de hoofdverdachten. Hij houdt zijn onschuld staande. Opmerkelijk is dat zijn vroegere werkgever, G4S, wel volledig meewerkt en aanspraak kan maken op strafvermindering. Ook Securitas en Seris werken actief mee.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud