Antwerpse haven krijgt investering van 400 miljoen

©Ans Brys

De havengroep Sea-Invest van de Gentse ondernemer Philippe van de Vyvere gaat met de Japanse groep MOL Chemical Tankers een opslagtankpark voor vloeibare chemicaliën bouwen in de Antwerpse haven. Met het project is een investering van 300 à 400 miljoen euro gemoeid. Het levert 100 directe jobs op.

Sea-Invest ontpopt zich tot een van de grootste investeerders in de Antwerpse haven. De afgelopen tien jaar pompte het bedrijf zo’n 1 miljard euro in Antwerpen, onder meer in opslagtankterminals. Dat gebeurde in joint ventures met Glencore en Total. Nu gaat het samen met MOL Chemical Tankers uit Japan.

Het project is uitstekend nieuws voor de haven, die echter nog altijd op zoek is naar een grote investeerder voor de voormalige Opel-site. Verschillende bedrijven meldden zich, maar het Antwerpse havenbestuur hoopt nog altijd op één grote speler die actief is in de circulaire economie of in een industrie met veel toegevoegde waarde. Die is er nog niet. Daarom wordt de zoektocht naar die ‘grote investeerder’ met een jaar verlengd. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect