Belgische palettenmaker in Franse handen

©Sijmen Hendriks/Hollandse Hoogte

De Franse specialist in houten paletten, Palettes Gestion Services (PGS), heeft zijn Belgische sectorgenoot De Backer Pallets volledig overgenomen. Het is het sluitstuk van een operatie die al in september 2012 werd ingezet. Financiële details zijn daarbij niet bekend.

PGS stapte in september 2012 in het kapitaal van De Backer. De Fransen kochten toen een belang van 19,9 procent, met de duidelijke intentie om het bedrijf op termijn helemaal in te lijven.

Dat heeft uiteindelijk bijna 2 jaar geduurd, maar beide bedrijven laten nu weten dat de deal volledig rond is. 'PGS, marktleider in de productie van houten paletten, controleert nu het volledige kapitaal van De Backer Pallets uit Poperingen en heeft daarmee het Belgische bedrijf overgenomen', klinkt het in een persbericht.

In een gesprek met De Tijd in 2012 lichtte De Backer-topman Patrick Capoen de paringsdans met zijn Franse sectorgenoot toe. 'We zijn de grootste in België, maar we beseffen dat als we Europees iets willen betekenen, dat niet meer volstaat. We zijn in ons land met te veel kleinere spelers', aldus Capoen.

Sinds 2012 werd er, met de hulp van PGS, al flink geïnvesteerd in schaalvergroting. Zo werd de vestiging in Poperinge uitgebreid met een vijfde productielijn. Dat brengt de totale capaciteit van de fabriek op 5 miljoen paletten per jaar. Met resultaat: De Backer boekte in zijn eerste halfjaar een groei van 11 procent. Het vorige boekjaar klokte het bedrijf af op een omzet van 34,4 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud