Bonden Bpost houden stakingswapen op zak

Een stakingspost aan het sorteercentrum van Fleurus op 8 november. ©Photo News

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Bpost gaat niet over tot een nieuwe gecoördineerde staking, maar erkent wel spontane acties.

Dat is gebleken na overleg tussen de drie grote vakbondsfamilies.

De vakbonden zijn 'meer dan ooit overtuigd om de problemen bij Bpost samen en solidair aan te kaarten bij de directie', zegt vakbondsman Jean-Pierre Nyns van de ACOD na afloop. De bonden zijn volgens hem klaar en bereid om onmiddellijk samen om de tafel te gaan zitten als de directie dat vraagt.

De gecoördineerde stakingsactie blijft tot nader order opgeschort, maar de bonden zullen de spontane acties blijven erkennen, 'omdat Bpost te lang gewacht heeft om te luisteren naar het personeel', zegt Nyns.

De spontane acties braken woensdag en donderdag vrijwel uitsluitend in Wallonië uit.

Uitnodiging

De directie had vooraf de opschorting van de algemene staking als voorwaarde voor verder overleg gesteld. Ze reageert tevreden met de uitgestoken hand van de bonden en nodigt de bonden uit.

De vakbonden en de directie hadden maandagavond een voorakkoord gesloten over de werkomstandigheden, maar dat werd slecht onthaald door de achterban van de bonden.

'Dit is een belangrijk signaal van de sociale partners. We zijn dan ook bereid weer om de tafel te gaan zitten en te bespreken hoe we het huidige voorakkoord nog kunnen verbeteren', zegt CEO Koen Van Gerven, die ook oproept om alle lokale acties stop te zetten 'in het belang van de klanten en de burgers'. 

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud