Boskalis lanceert bod op Dockwise

Foto Dockwise

De baggergroep Boskalis heeft een bod van 682 miljoen euro gelanceerd op de specialist in maritiem vervoer Dockwise. Daarmee wil de Nederlandse groep zijn positie versterken op de markt van maritieme diensten voor de offshore energiemarkt. Dockwise transporteert onder meer boorplatformen.

Boskalis heeft 17,20 euro per aandeel veil voor Dockwise. Dat is een premie van 61 procent ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag. De baggeraar weet wel te profiteren van een koerszwaktewant ten opzichte van de gemiddelde koers het afgelopen jaar, gaat het maar op een premie van 30 procent. Het bod van 682 miljoen euro komt neer op een ondernemingswaarde van 1,2 miljard euro.

Om de overname te financieren rekent Boskalis op beschikbare liquide middelen en nieuwe senior debt faciliteiten. Daarnaast overweegt de groep om een kapitaalverhoging van maximaal 10 procent door te voeren.

'De combinatie van Boskalis en Dockwise creëert een maritieme speler van wereldformaat die prima is gepositioneerd voor de offshore energiemarkt', zegt Peter Berdowski, de ceo van Boskalis. 'We zullen structurele waarde kunnen creëren met de toevoeging van Dockwise, zoals we ook met SMIT hebben gedaan.' De ceo verwacht dat ook de bedrijfskasstroom (EBITDA) fors zal toenemen.

Boskalis zegt dat de grootste Dockwise-aandeelhouder al ingestemd heeft om zijn belang van 31,7 procent over te dragen. Dat is niet verwonderlijk want de grootste Dockwise-aandeelhouder, HAL, is ook de referentie-aandeelhouder van Boskalis. Beide bedrijven werkten ook al samen, onder meer bij de aanbesteding van een omvangrijk T&I project in Australië.

Omdat beide Nederlandse bedrijven complementair zijn, wordt weinig impact op de tewerkstelling verwacht.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud