Bpost haalt op zaterdag geen pakjes meer op

Bpost-CEO Koen Van Gerven. ©Christophe Ketels

Bpost stopt met de ophaling van pakketten in het postkantoor tijdens het weekend.

Dat schrijven de Mediahuis-kranten dinsdag. De beslissing is opvallend: als het bedrijf de voorbije jaren iets aan te kondigen had over pakjesbezorging, ging het altijd om een uitbreiding of een verbetering van de dienst. De bedeling van pakketten is voor Bpost   een van de enige groeimarkten.

Er wordt nu voor het eerst bespaard in de dienstverlening wat pakjes betreft. Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck erkent in de kranten dat de maatregel genomen is 'om de onderneming rendabel te houden'. 

'Het grootste deel van het volume aan pakjes, zelfs bijna 100 procent, wordt toch op weekdagen binnengebracht', zegt ze. 'Voor de grote bedrijven, die niet langs het postpunt passeren, verandert er niets.'

Dat betekent dus dat pakketten die zaterdag binnengebracht worden, ten vroegste dinsdag op hun bestemming aankomen.

Protest

De zelfstandigenorganisatie NSZ is niet te spreken over het voornemen. 'Kleine zelfstandige retailers en kleine KMO’s die online actief zijn en beroep doen op Bpost voor de verzending van hun pakketten, krijgen daardoor een extra concurrentienadeel ten aanzien van grote online retailers', klinkt het.

NSZ vraagt dat minister Alexander De Croo (Open Vld), onder wiens bevoegdheid Bpost valt, tussenkomt om Bpost op andere gedachten te brengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud