Advertentie

Bpost koopt Bubble Post

Bubble Post vervoert de post onder meer met fietsen. ©Emy Elleboog

Bpost heeft maandag een akkoord gesloten over de overname van de eco-pakjesdienst Bubble Post.

Dat kondigde het postbedrijf maandag aan.

De activiteiten van Bubble Post  betekenen een versterking van het netwerk van bpost en haar dochteronderneming Citydepot, luidt het in een mededeling. Bubble Post en Citydepot zullen samenwerken zoals in Gent, waar beide spelers binnen het stadsdistributieplatform actief zijn.

Naast ervaring in duurzame stadsdistributie brengt Bubble Post volgens zijn overnemer heel wat kennis mee van gekoeld en vriestransport voor onder meer horecagroothandels en levering van bereide maaltijden en maaltijdboxen.

Opslorping

Vorige maand was al uitgelekt dat Bubble Post 'onder meer' met Bpost praatte. CEO Marc Morioux zei toen niet te vrezen dat BubblePost zou worden 'opgeslorpt' door een reus als Bpost. 'Bpost stapte in het Limburgse stadsdistributiebedrijf CityDepot en in de Antwerpse start-up Parcify. Die bedrijfjes kunnen hun eigen koers blijven varen', zei hij.

Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. De ecologische pakjesdienst is tot nader order verlieslatend

16 steden

Bubble Post werd in 2013 opgericht door de Gentenaar Benjamin Rieder en zijn kompanen Michel de Waele en Anthony Viaene. CEO Rieder stapte begin dit jaar op na een conflict met de aandeelhouders, en verkocht zijn aandelen.

Morioux, die voordien aan het hoofd stond van de Belgische operaties van de Franse koerier DPD, volgde Rieder op als CEO. Het sociale investeringfonds SI2 van Piet Colruyt en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV stapten in om het financiële luik van het bedrijf, dat jaren was verwaarloosd, bij te sturen.

Bubble Post is vandaag actief in zestien steden in België en Nederland. Het is bekend van zijn eco-vriendelijke transportvoertuigen, zoals cargofietsen en koelwagens op aardgas. Bubble Post boekte vorig jaar een omzet van 3,6 miljoen euro. Het bedrijf telt 100 werknemers. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud