Bpost koopt eerste dubbeldekcamions

Een Double Deck Trailer van Bpost. ©BPost

Bpost heeft vijf vrachtwagens met twee verdiepingen gekocht. Daarmee moet het postbedrijf minder voertuigen de banen opsturen.

Bpost stelde dinsdag in het sorteercentrum Brussels X zijn eerste Double Deck Trailer (DDT) voor. De vrachtwagen is amper groter dan een gewone trailer, maar bevat twee verdiepingen van 1,8 meter hoog. Daardoor kan de dubbeldekker 70 in plaats van 44 rolcontainers bevatten en vervoert een vrachtwagen in één rit 60 procent meer pakjes.

400
ritten
Met de dubbeldekcamion hoopt Bpost tegen 2030 400 ritten per dag uit te sparen.

'Bpost rijdt 1.500 ritten per dag', zegt Gunther Piens, de logistiek directeur bij Bpost. 'Dat aantal zal stijgen door de groeiende pakjesvolumes. Maar door de invoering van de dubbeldekker sparen we tegen 2030 400 ritten per dag uit.'

Primeur

De dubbeldekcamion is volgens Bpost een primeur in de Belgische pakjeswereld, al stuurt ook de Nederlandse winkelketen Action het monsterlijke voertuig de Belgische straten al op.

Bpost kocht vijf dubbeldekcamions bij de Nederlandse carrosseriegroep Burgers. Het postbedrijf zal de voertuigen in eerste instantie alleen gebruiken voor interne ritten tussen sorteercentra.

Tegen 2030 wil het bedrijf de dubbeldekvloot uitbouwen tot 320 stuks. De voertuigen moeten het aantal ritten en afgelegde kilometers met 30 procent doen dalen.

Bpost voert ook testen uit met drie trekkers op lng (vloeibaar aardgas). Het postbedrijf maakt zich sterk dat het vanaf volgend jaar elke dieseltruck vervangt door een exemplaar met die groenere brandstof.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud