Bpost speelt ook woordvoerster kwijt

©BELGA

Woordvoerster Barbara Van Speybroeck verhuist van Bpost naar de verzekeringsfederatie Assuralia. Daarmee speelt de bekritiseerde postbaas Jean-Paul Van Avermaet zijn tweede topper in korte tijd kwijt.

De uittocht bij Bpost gaat voort. Woordvoerster Barbara Van Speybroeck verlaat het Belgische postbedrijf. De juriste vervangt binnenkort Wauthier Robyns als directeur communicatie van Assuralia, de Belgische beroepsvereniging van verzekeringsbedrijven. Dat meldt Assuralia maandag in een persbericht.

De verhuis komt op een opmerkelijk moment. Vorige week raakte bekend dat directielid Henri de Romrée het postbedrijf verlaat. De rising star van Bpost stond aan het hoofd van het Amerikaanse filiaal Radial. Volgens Bpost vertrok hij om familiale redenen. Maar naar verluidt vertrok hij uit onvrede met CEO Jean-Paul Van Avermaet.

Diens positie staat zwaar onder druk sinds bekend raakte dat zowel de Belgische mededingingsautoriteit BMA als het Amerikaanse Department of Justice een onderzoek voert naar illegale prijsafspraken in de Belgische beveiligingssector. Van Avermaet was daar als toenmalig topman van het securitybedrijf G4S mogelijk van op de hoogte. Door het onderzoek kan hij moeilijk naar de VS afreizen.

Van Speybroeck, die meer dan tien jaar bij Bpost werkte, beklemtoont in een reactie dat haar wissel naar Assuralia een 'positieve beslissing' is, die al enkele weken geleden werd genomen. Volgens haar is er 'echt geen verband' met de huidige problemen bij Bpost. 'Het is echt niet voor het eerst dat ik bij Bpost eens in een moeilijke situatie zit', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud