Christian Leysen geeft fakkel door bij Ahlers

Christian Leysen ©Diego Franssens

Stefan Van Doorslaer wordt op 1 januari 2019 de nieuwe CEO van de logistieke groep. Leysen wordt voorzitter.

De maritieme logistiekedienstenverlener Ahlers krijgt vanaf 1 januari een nieuwe CEO aan het roer. Christian Leysen (64), zoon van wijlen André Leysen, doet een stap opzij. Top manager Stefan Van Doorslaer (46) volgt hem op.

Leysen richtte in 1984 het IT- bedrijf Xylos op. Vijf jaar later werd hij actief bij Ahlers. Nog eens vijf jaar later nam hij de controle bijAhlers over van de Duitse groep Stinnes. Sindsdien nam hij er het dagelijks beheer waar. In de jaren zeventig had vader André de controle over Ahlers nog van de hand gedaan.

‘Een goed bedrijf zorgt voor zijn opvolging’, stelt Leysen in een korte reactie aan De Tijd. Hij stelt dat er Ahlers nog uitdagingen wachten. ‘In logistiek groeit de vraag naar maatwerk.’ Leysen ziet daar een grote rol weggelegd voor data. ‘Goederen zijn verloren als ze niet gecombineerd worden met gegevens.’ Zowel in België als in Rusland zijn datateams actief die klanten adviseren over de goederenstroom.

Van Doorslaer is industrieel ingenieur van opleiding en behaalde een MBA aan de Russische Vlerick-campus. Voor zijn periode bij Ahlers werkte hij bij andere logistieke groepen zoals Katoen Natie enKuehne + Nagel. Sinds 2006 maakte hij carrière bij een geografisch belangrijke regio voor Ahlers. Hij beheerde eerst de activiteiten van Rusland, daarna van de voormalige Sovjet-republieken en de Baltische staten.

Leysen blijft aan als voorzitter van de groep Ahlers en de overkoepelende AXE Groep. Die omvat naast de logistieke groep het IT-bedrijf Xylos en AXE Investments, een joint venture met Ackermans & van Haaren. Leysen zetelt ook nog in de raad van bestuur van de VRT.

Ahlers boekt jaarlijks 205 miljoen euro omzet met 850 personeelsleden in 35 vestigingen in 15 landen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect