De Sutter sust de gemoederen na ophef over oude postzegels

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter is zelf een postzegelverzamelaar. ©Photo News

Het is lang niet zeker dat oude postzegels binnenkort niet meer geldig zijn. Dat heeft minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) donderdag gezegd in 'De inspecteur' op Radio 2.

De Sutter heeft donderdag het nieuws genuanceerd dat postzegels met een waarde in Belgische frank of euro vanaf 2023 niet meer geldig zijn. De Belgen kunnen al jaren alleen postzegels zonder een waarde kopen, maar het bleef mogelijk brieven te frankeren met oude postzegels in euro of frank.

Uit een ontwerp van een nieuw koninklijk besluit over de postdiensten, dat De Tijd maandag kon inkijken, bleek dat daar vanaf 2023 verandering in komt. Maar volgens De Sutter hoeft het zo'n vaart niet te lopen.

Verzamelaar

Ik begrijp de emotionele reacties heel goed.
Petra De Sutter
Minister van Overheidsbedrijven

De minister stelt dat het koninklijk besluit al even op tafel ligt, al van voor haar aanstelling, en dat het verschillende maatregelen bevat die de postwet aanpassen. Maar beslissingen zijn daarover nog niet gevallen, benadrukt ze. Er loopt een publieksbevraging, waarvan ze de resultaten wil afwachten.

De minister, zelf een postzegelverzamelaar, begrijpt de veelal technische argumenten om de zegels uit omloop te halen. Maar die zegels hebben ook een waarde en maken soms deel uit van een grote collectie. 'Plots zeggen dat die geen waarde meer hebben, is nogal drastisch', zegt De Sutter. 'Ik begrijp de emotionele reacties heel goed.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud