DPD versterkt positie in België

DPD Belux verzond vorig jaar 9,46 miljoen pakketten, een groei met 13 procent. Dit jaar mikt de dochter van de Franse post op een omzettoename van 15 procent.

De distributeur van pakjes maakte de cijfers vanmorgen (dinsdag) bekend ter gelegenheid van zijn 20ste verjaardag in België. Vorig jaar ging DPD van start met DPD ParcelShop, een netwerk van 1.250 afhaal- en leveringspunten in de Benelux bij bloemisten, krantenwinkels en kruideniers. Daardoor kwamen er 28 jobs bij, aldus DPD, voor een totaal van 287. Daarnaast beschikt de groep over een netwerk van 414 zelfstandige koeriers om pakketten te leveren.

De grootste aandeelhouder van DPD is GeoPost (83%). GeoPOst is een dochter van de Franse groep La Poste, de tegenhanger van Bpost. DPD is dan ook één van de belangrijkste concurrenten van de pakjesdienst van Bpost, maar ook van GLS - het vroegere ABX - en natuurlijk van de lokale netwerken van UPS, TNT en DHL.  GeoPost is met een omzet van 4,39 miljard de 'op één na grootste leverancier van expresdiensten en pakjes in Europa', aldus een communiqué.

Toen DPD 20 jaar geleden van start ging in ons land, heette het nog Deutscher Paket Dienst, een samenwerkingsverband van 18 Duitse expediteurs. Pas in 2001 kwam DPD in handen van GeoPost en werd de van oorsprong Duitse groep dus Frans. DPD beschikt vandaag in ons land over vier depots, met name in Mechelen, Aalter, Flémalle en Courcelles.


 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud