Advertentie

Ex-kabinetschef Magnette nieuwe financieel directeur NMBS

©Photo News

Met Renaud Lorand, de vroegere kabinetschef van Paul Magnette (PS), kiest de NMBS opnieuw voor een machtige ex-cabinetard als financieel directeur.

Enkele dagen na het aangekondigde vertrek van Olivier Henin als financieel directeur van de NMBS heeft het spoorbedrijf al een opvolger gevonden. Renaud Lorand wordt op 1 januari de nieuwe CFO van het spoorbedrijf. Dat vernam De Tijd.

Lorand is sinds 2018 directeur strategie en juridische zaken bij de NMBS. Voordien was de handelsingenieur al tien jaar bestuurder bij het spoorbedrijf. De Waal verzamelde jarenlang politieke ervaring als kabinetschef van toenmalig Waals minister-president Paul Magnette (PS) en voordien van Waals minister Jean-Claude Marcourt (PS).

Belangrijke mandaten

Ook zijn voorganger Olivier Henin verhuisde van een kabinet naar de NMBS. Henin was acht jaar kabinetschef van toenmalig federaal vicepremier Didier Reynders (MR). In 2015 werd hij CFO van het spoorbedrijf. Henin kondigde deze week zijn overstap aan naar de Belgische luchtvaartholding Blueberry, die de toeleveranciers Sabena Aerospace en Sabca overkoepelt. De opvolger van Henin moest ook Franstalig zijn om de taalevenwichten in het directiecomité te respecteren.

Net als Henin bezet ook Lorand belangrijke mandaten voor zijn partij. De PS'er is ook voorzitter van de Belgische luchtverkeersleider Skeyes. Henin is ondervoorzitter van de federale investeringsmaatschappij FPIM en zetelt in de raad van bestuur van Brussels Airport.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud