H.Essers doet overname in Nederland

©Dominic Verhulst

Door de deal stijgt de groepsomzet van H.Essers met 25 miljoen euro en krijgt het bedrijf er 222 werknemers bij.

Het transportbedrijf H.Essers heeft zijn Nederlandse sectorgenoot Gebroeders Hoefnagels Transport, met 222 medewerkers en vestigingen in Asten en Weert, overgenomen. Hoeveel Essers op tafel legt, is niet bekend. 

'Met deze overname worden we marktleider in de Benelux voor de logistieke dienstverlening van alle bouw-, infrastructuur- en nutsbedrijven', zegt CEO Gert Bervoets, die andere overnames in de toekomst niet uitsluit.

Kant-en-klare woningen

Door het toenemend gebruik van prefabelementen en modulaire bouwprocessen, waarbij kant-en-klare eenheden vooraf gemonteerd worden, stijgt volgens H.Essers ook de vraag naar passende logistieke mogelijkheden voor die elementen. 'De overname van Gebroeders Hoefnagels Transport, goed voor 25 miljoen euro omzet, stelt ons in staat onze diensten én vloot uit te breiden en zo een one-stopprovider te worden die alle type voertuigen in huis heeft om ieder bouwgerelateerd element te vervoeren', zegt Bervoets. De vloot van Hoefnagels telt 155 trekkers.

In 2018 boekte H.Essers een omzet van 679 miljoen euro. Het bedrijf heeft een vloot van 1.475 trekkers en 3.120 trailers en stelt meer dan 6.562 mensen tewerk, verdeeld over 73 vestigingen in 17 landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud