H.Essers opent eigen keuringstraat

Als eerste bedrijf in België opende H.Essers een eigen keuringstraat voor vrachtwagens en bussen. Daar kunnen voortaan de eigen voertuigen, en die van concullega's, gekeurd worden.

Het logistieke bedrijf kreeg enkele weken geleden de toelating van de staatssecretaris van Leefmilieu, Energie en Mobiliteit, Melchior Wathelet, om een keuringstraat uit te baten binnen de bedrijfsmuren. Vandaag kwam Wathelet ze officieel openen.

Behalve de eigen voertuigen boven 3,5 ton kunnen bij H.Essers in Lommel ook vrachtwagens en bussen van andere bedrijven gekeurd worden. De keuringen worden uitgevoerd door personeel van de NV Autokeuring.

Voor H.Essers zelf betekent het naar eigen zeggen een besparing van 52.080 km per jaar die zijn wagens niet meer naar een ander keuringsstation moeten rijden, of omgerekend 43 ton CO2-uitstoot minder. Voorts is er twee uur tijdswinst per keuring.

De logistieke groep biedt al langer enkele diensten aan waar ook andere bedrijven gebruik kunnen van maken, zoals een tankstation, wasinstallaties en een garage.

Het familiebedrijf H.Essers is in ons land de grootste logistieke speler, voor KatoenNatie dat echter veel grotere internationale activiteiten heeft. Behalve op de thuismarkt heeft H.Essers vestigingen in tien Europese landen. Het heeft 1.150 vrachtwagens en 2.500 trailers, en meer dan 3.000 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud