Kartonreus DS Smith pompt miljoenen in Vlaamse fabrieken

©Bloomberg

De Britse multinational DS Smith, een van de grootste leveranciers van kartonnen dozen, investeert 15 miljoen euro in Gent en Buggenhout.

De twee Belgische vestigingen van DS Smith , Gent en Buggenhout, zijn vandaag goed voor 8 miljoen verpakkingen per week. Het gaat om kartonnen dozen en andere golfkartonnen verpakkingen. Omdat de vraag vanuit vooral de e-commercesector sterk stijgt, investeert de Britse kartonreus tussen 2018 en 2020 in totaal 15 miljoen euro in de twee vestigingen, waar momenteel 400 mensen werken.

In Gent (150 werknemers) komt er een nieuwe golfkartonmachine die de productiecapaciteit in een klap met ten minste 50 procent zal verhogen. Dat zal zich ook vertalen in een bijkomende productieploeg, van twee naar drie. Hoeveel jobs er precies bij komen, is nog moeilijk in te schatten, zegt het bedrijf, maar de aanwervingen worden wel al opgestart.

Gent kreeg vorig jaar al nieuwe vouwplakmachine en Buggenhout een moderne verwerkingslijn.

Karton verdringt plastic

Volgens DS Smith zit karton als verpakkingsmateriaal in de lift, omdat steeds meer webwinkels en producenten van consumentengoederen plastic verpakkingen willen vermijden. De kartonnen verpakkingen worden wel complexer. De klanten eisen tegelijk dat de verpakkingen compact zijn met zo weinig mogelijk lege ruimte én makkelijk stockeerbaar en sorteerbaar zijn.

De modernisering van de productielijnen kadert ook in een interne duurzaamheidsoperatie bij DS Smith om aan 30 procent CO2-uitstootreductie te doen tegen 2020. Het bedrijf wil ook meer golfkarton recycleren en hergebruiken en heeft daartoe een recyclagecyclus van 14 dagen bedacht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud