Advertentie

Katoen Natie investeert 30 miljoen in Singapore

©BELGA

De Antwerpse havengroep Katoen Natie investeert 30 miljoen euro extra in haar activiteiten in Singapore. In het kader van de prinselijke missie ondertekende de groep van Fernand Huts donderdag een akkoord met Borouge.

Katoen Natie heeft de laatste jaren al 120 miljoen euro in haar activiteiten in Singapore geïnvesteerd. Een extra investering van 30 miljoen euro moet het mogelijk maken om de overdekte opslagplaatsen in de Jurong Logistics Terman in Singapore tot 160.000m² uit te breiden.

De uitbreiding van de terminal heeft te maken met nieuwe logistieke contracten.  In het kader van de prinselijke missie in Singapore ondertekende Katoen Natie donderdag een akkoord met Borougede joint venture van Borealis en Abu Dhabi National Oil Company. Katoen Natie wordt de logistieke partner van Borouge in Singapore. 'Maar we werken met verschillende klanten in Singapore', zegt Fabian Leroy van Katoen Natie. 'We zijn de schakel tussen de productie-eenheid en het eindpunt van het product. 

De expansie zou leiden tot ongeveer 50 extra jobs in Singapore. Vandaag stelt Katoen Natie al 500 mensen te werk in de stadstaat.

Vrijdag brengt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) ook een bezoek aan de terminal van Katoen Natie in Singapore.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud