Katoen Natie koopt Poolse opslagdivisie van Nederlandse groep

Katoen Natie wordt geleid door Fernand Huts ©Katoen Natie

Bij de deal horen onder meer een terrein, 42 silo's en opslagruimten.

Het Belgische logistieke concern Katoen Natie en Nijhof-Wassink, een Nederlandse transport- en logistieke groep, hebben een overeenkomst gesloten over de overname van de 'warehousing and value added logistics'-activiteiten van het logistieke centrum van Nijhof-Wassink in het Poolse Kutno. Dat meldt Katoen Natie, de groep van de bekende ondernemer Fernand Huts, vrijdag.

Met deze overname verstevigt Katoen Natie zijn wereldwijde marktleiderschap in de logistiek voor de (petro)chemische industrie, aldus het persbericht.

Silo's

Bij de overname horen een terrein van 25,5 hectare, 42 silo's, 15.000 m² buitenopslagruimte, vijf loodsen met een totale overdekte oppervlakte van 40.000 m² en de overige (kantoor)gebouwen. Ook de lopende contracten en de 60 medewerkers van het logistiek centrum worden door Katoen Natie, op een nog nader te bepalen tijdstip, overgenomen.

De activiteiten in het Poolse bedrijf slaan op opslag, behandeling, vervoer en semi-industriële diensten voor de petrochemische en chemische industrie. Voorts werkt het met poeders, granulaten en vaste stoffen.

Uitbreiding

Katoen Natie heeft besloten om de verworven faciliteiten onmiddellijk uit te breiden met extra loodsen met een totale oppervlakte van 16.000 m² en 42 extra silo's in de zeer nabije toekomst. De groep zegt dat het overgenomen bedrijf perfect aansluit bij haar, zowel qua geografische ligging als qua kernactiviteit. 'De integratie van de nieuwe terminal in het bestaande Katoen Natie-netwerk leidt tot meer efficiëntie en schaalvoordelen, wat de dienstverlening aan klanten uit de hele wereld verder zal verbeteren.'
 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud