Kostenbesparingen renderen bij TNT Express

foto Koen Suyk

Het Nederlandse TNT Express heeft de verwachtingen van de markt geklopt en een mooi kwartaalresultaat neergezet. De groep komt de komende maanden in handen van UPS, 's werelds grootste pakjesverdeler.

De nettowinst over het tweede kwartaal vertienvoudigde van 4 naar 40 miljoen euro. Daarmee ligt het resultaat twee keer hoger dan de gemiddelde analistenprognose. De omzet ging 1,7 procent hoger tot 1,83 miljard euro.

'In Europa profiteerden we van een stevige volumetoename', zegt CEO Marie-Christine Lombard. 'Kostenbesparingen en initiatieven om de inkomsten te verbeteren stuwden het resultaat. Onze prestaties in Azië en de Amerika's zijn alsmaar beter dankzij onze herstructureringsmaatregelen'.

TNT heeft zich als doel gesteld om tegen einde volgend jaar de kosten met 150 miljoen euro te verminderen. Het afbouwen van de vloot van dochter TNT Airways, die haar basis heeft op Luik-Bierset, is daar een onderdeel van.

De volumes op de Europese luchtvrachtmarkt kenden in het tweede kwartaal hun grootste daling sinds 2009, in Azië was er voor het zesde opeenvolgende kwartaal een achteruitgang. De tarieven voor luchtvracht zitten ook op het laagste peil in twee jaar.

UPS heeft een principeakkoord voor de overname van TNT Express dat momenteel onderzocht wordt door de Europese Commissie. Die is bevreesd dat de concurrentie op de expressmarkt verstoord kan worden. Door de acquisitie wordt UPS zo groot als DHL op de Europese markt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud