Kumpen uitgekocht bij racefietsenfabrikant Ridley

Sunweb-Napoleon Games rijdt op fietsen van Ridley. - Photo News ©Photonews

De familie Kumpen verkoopt haar belang in racefietsenmaker Ridley aan een investeerdersgroep rond mede-eigenaar en CEO Joachim Aerts. Dat Kumpen een verkoop onderzocht, was al eerder bekend. De namen van de investeerders worden later bekend gemaakt.

De structuur van racefietsenmaker Ridley wordt omgegooid. De familie Kumpen, tot op heden eigenaar van 50 procent van het bedrijf, verkoopt haar belang aan een investeerdersgroep rond mede-eigenaar en CEO Joachim Aerts.

Die verkoop zat er aan te komen. De Tijd berichtte dit weekend al over de interesse die er was voor het belang van de familie Kumpen in Ridley. De zaak kreeg een formeler karakter toen de familie consultant KPMG in de arm nam om potentiële kandidaten te bereiken. 

Ridley, die onder meer fietsen levert aan de veldrijders van Sunweb-Napoleon Games, bevestigt nu in een persbericht de uitkoop van Kumpen door een investeerdersgroep rond CEO Joachim Aerts. De namen van de investeerders zijn nog niet bekend.

Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van bouwbedrijf Kumpen uit Hasselt, financierde destijds mee de plannen van Joachim Aerts bij de opstart van Ridley en kreeg in ruil de helft van de aandelen. De zoon van Kumpen, racepiloot Anthony Kumpen, ging aan de slag bij Ridley als commercieel directeur. Hij zou ondanks de uitstap de komende jaren nog actief blijven en pas 'binnen enkele jaren' de taken overdragen. 

Rijzende ster

Ridley - het bedrijf erachter heet officieel Race Productions - is een rijzende ster in wielerland. Het bedrijf levert vandaag al de fietsen van Lotto-Belisol (met renners als Jurgen Van den Broeck en André Greipel) en de veldrijdersploegen Telenet-Fidea (Bart Wellens) en Sunweb-Napoleon Games (Klaas Vantornout).

Eind september werd er ook een exclusieve overeenkomst gesloten met de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) om vanaf 2014 de fietsen voor alle wielerdisciplines (baanrennen, wegwedstrijden, tijdrijden, mountainbiken,veldrijden) te leveren. Een contract dat voor het bedrijf internationaal veel deuren kan openen.

De ambities van het bedrijf uit Beringen-Paal zijn niet min. De omzet - nu 24 miljoen euro - moet tegen 2017 verdubbelen tot 50 miljoen. En het volume verkochte fietsen moet verdrievoudigen tot 100.000 per jaar.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud