Logistiekbedrijf Bleckmann trekt ex-topper Bpost aan

Koen Pierloot (links) was bij Bpost de nummer twee na CEO Koen Van Gerven. ©REUTERS

Kurt Pierloot, tot voor kort de nummer twee van Bpost, wordt de nieuwe CEO van de Belgisch-Nederlandse logistieker Bleckmann. 'De pakjesafdeling van Bpost is ook ooit klein begonnen.'

De voormalige Bpost-topper Kurt Pierloot is de nieuwe CEO van Bleckmann. Dat meldt het logistieke bedrijf vrijdag. 

Pierloot kondigde in januari na 15 jaar zijn afscheid aan bij Bpost. De veertiger gold als nummer twee achter CEO Koen Van Gerven. Pierloot was de uitvoerder van het omstreden Georoute-systeem dat de rondes van de postbodes moest optimaliseren.

Ondanks een geplande sabbatical van zes maanden springt Pierloot nu aan boord bij Bleckmann, een klant van Bpost. Het Belgisch-Nederlands bedrijf is gespecialiseerd in supply chain management voor mode- en lifestyleklanten. De helft van de omzet komt van e-commerce, de andere door winkels te beleveren. Tot de klanten behoren onder meer Michael Kors, Abercrombie & Fitch, Scapa en JBC. 

België-Nederland

Bleckmann, opgericht in 1862, is de voorbije jaren flink gegroeid. In België draaide het bedrijf in 2017 een omzet van 75 miljoen euro, drie keer meer dan vier jaar eerder. De bedrijfswinst viel in 2017 met 670.000 euro beperkt uit. 

Bleckmann

- Belgisch-Nederlands e-commercebedrijf. 

- Omzet: 300 miljoen euro.

- Aantal medewerkers: gemiddeld 3.000, waarvan de helft vast.

- Aandeelhouders: Onder meer ex-CEO Johan Milliau en de Vlaamse investeerder Jos Sluys (Saffelberg).

 

Ondanks zijn Belgische roots ligt het zwaartepunt van Bleckmann intussen in Nederland. Het bedrijf is ook actief in Azië en de Verenigde Staten. 

Met een groepsomzet van 300 miljoen euro is Bleckmann een maatje kleiner dan Bpost. Bij het postbedrijf was Pierloot verantwoordelijk voor mail en retail, de belangrijkste divisie met 2 miljard euro omzet. 'In vergelijking met Bpost is Bleckmann klein, maar wij hebben de ambitie om te groeien', zegt Pierloot. 'En met de pakjesafdeling van Bpost zijn we ook ooit klein begonnen.'

Pierloot vervangt bij Bleckmann Johan Milliau als CEO. Milliau nam het noodlijdende bedrijf in 2010 over met enkele Vlaamse ondernemers. Samen met onder meer de investeerder Jos Sluys van het investeringsfonds Saffelberg controleert hij de meerderheid van Bleckmann.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud