Advertentie

Marc Saverys maakt plaats voor zoon bij CMB

Alexander Saverys

Alexander Saverys, zoon van Marc Saverys, wordt de nieuwe ceo van de scheepvaartgroep CMB. Dat heeft de raad van bestuur beslist. Marc Saverys ruilt het ceo-schap voor de voorzittershamer. 'Het was tijd voor een generatiewissel', zegt Marc Saverys

De raad van bestuur van CMB maakte een heel reeks verschuivingen bekend binnen de groep. Marc Saverys wordt met onmiddellijke ingang benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur ter vervanging van de heer Etienne Davignon. Die wordt vicevoorzitter.

Ludwig Criel wordt voorzitter van het directiecomite dat zal bestaan uit Marc Saverys, zijn drie zonen Alexander Saverys, Michaël Saverys, Ludovic Saverys en Benoit Timmermans. Deze laatste blijft verantwoordelijk voor de commerciële maritieme activiteiten van de CMB Groep.

Tenslotte besliste de raad van bestuur nog om de Alexander Saverys te benoemen tot CEO. De functie van CFO wordt toevertrouwd aan Ludovic Saverys. Alexander is nu topman van de de shortsea rederij Delphis dat voor een groot deel in handen is van CMB. Michaël Saverys werkt al een tijdje bij CMB en is gespecialiseerd in chartering bij rederij Bocimar. Ludovic is sinds eind vorig jaar terug uit New York waar hij jaren werkte voor private equity bedrijven.

Marc Saverys relativeert de herschikking binnen zijn bedrijf in zijn bekende stijl 'als niets wereldschokkends'. 'Ik geloof dat het tijd was om de day-to-day operaties over te laten aan de jongere generatie, eerder dan aan een zestiger. Scheepvaart zit in hun genen en ze hebben de laatste jaren al veel ervaring opgedaan. Maar ik blijf heel present als voorzitter. Door de wissel wordt de continuïteit binnen de familie voortgezet'. Dat het directiecomité van CMB nu wel heel veel Saveryssen telt, is volgens Marc Saverys geen bezwaar. 'Behalve mijn drie zonen zijn er ook nog Ludwig Criel en Benoit Timmermans die het bedrijf door en door kennen. Het was tijd voor een generatiewissel. Maar mijn zonen kunnen nog altijd een beroep doen op de wijsheid van een zestiger'.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud