Advertentie
Advertentie

Meeste treintickets en -abonnementen vanaf 1 februari duurder

©BELGA

Spoorwegmaatschappij NMBS indexeert op 1 februari opnieuw haar tarieven. School- en woon-werkabonnementen slaan 2,49 procent op; andere vervoersproducten worden gemiddeld 1,49 procent duurder. Dat laat de NMBS vrijdag weten.

De gemiddelde prijsverhoging van 1,49 procent verbergt heel wat verschillen. Zo veranderen de tarieven van enkele producten helemaal niet. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klasse aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. Een standaardbiljet wordt gemiddeld 0,94 procent duurder. Het goedkoopste biljet kost vanaf februari 2,3 euro (in plaats van 2,2 euro).

Het seniorenbiljet (heen- en terugreis voor 65-plussers in tweede klasse) gaat van 6,2 naar 6,5 euro, of +5 procent.  Een forse prijsverhoging is er voor de Go Unlimited van een week, een pass voor -26-jarigen om onbeperkt te reizen tijdens schoolvakanties. Die wordt een kwart duurder: 15 euro. De prijs voor een Go Unlimited van een maand blijft gelijk op 25 euro.  'De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex', stelt de NMBS in een persbericht.  Het boordtarief - de toeslag voor wie een vervoersbewijs koopt op de trein - blijft 7 euro.  De raad van bestuur van de spoorwegmaatschappij keurde de nieuwe tarieven vrijdag goed, na advies van het Raadgevend Comité van de Treinreizigers. .

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud