Advertentie

Palettenbedrijf Eryplast overgenomen

Een van de paletten uit het gamma van Eryplast

De Duitse palettenfabrikant Cabka neemt de activiteiten van zijn Belgische sectorgenoot Eryplast over. Het op de Vrije Markt genoteerde Eryplast was op zoek naar een investeerder.

Op de site van beide bedrijven is er geen spoor van terug te vinden, maar tal van vakbladen melden hetzelfde nieuws: Eryplast , de producent van plastic paletten uit Herstal, is overgenomen door Capka Group uit Berlijn. De CEO's van Capka en Eryplast, Gat Ramon en Dominique Rykers, zouden de deal hebben aangekondigd.

De overname gebeurt via een asset deal. Cabka neemt alle personeelsleden van het in 1993 opgerichte Eryplast over en groeit zo uit tot een groep van 470 werknemers. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

Cabka krijgt daarmee een tweede voet aan wal in ons land. Twee jaar geleden fuseerde het Duitse Cabka met de palletfabrikant IPS (Innova Packaging Systems) uit Ieper.

Financiële problemen

Eryplast zat sinds de financiële crisis in 2008 in moeilijke papieren. Om de omzet op te krikken startte het bedrijf daarop een verhuursysteem voor paletten via zijn Franse dochter Pick and Go. Maar de financiering van de voorraad palletten werd een moeilijke zaak voor Pick and Go, dat cash bleef verbranden.

Eryplast dook vorig jaar 2,2 miljoen euro in het rood na een zware afschrijving op Pick and Go. In zijn jaarverslag liet Eryplast weten dat er gezocht werd naar een nieuwe investeerder, want de eigen middelen waren door aanhoudende verliezen flink geslonken.

Het pallettenbedrijf uit Herstal noteert sinds 2007 op de Vrije Markt, maar werd nauwelijks verhandeld. Naast de Waalse investeringsmaatschappij SRIW is ook de holding Mitiska (15%) van Luc Geuten een grote aandeelhouder.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud