Advertentie

Parkeerreus Q-Park in Amerikaanse handen

©ANP

De Nederlandse parkeergroep Q-Park bevestigt dat het Amerikaanse investeringsfonds KKR 2,95 miljard euro op tafel legt voor het bedrijf.

Vorige week was al duidelijk geworden dat het grootste parkeerbedrijf van Europa - en het nummer twee in BelgiĆ« - in Amerikaanse handen zou terechtkomen. In een persbericht bevestigt Q-Park nu dat het management en de raad van bestuur het bod van KKR hebben anvaard. 

Met hun bod van 2,95 miljard eruo  - 15 keer de bedrijfskasstroom van vorig jaar - haalden de Amerikanen het van het Australische Macquarie en twintig andere kandidaten in de biedstrijd rond Q-Park.

Vastgoedfamilies

De aandeelhouders van Q-Park, waarvan de bank ING en de Maastrichtse vastgoedfamilie Ruijters de grootste partijen zijn, hadden Q-Park in september in de etalage geplaatst. Zij moeten nog instemmen met de overname door KKR, die door het management en het bestuur van Q-Park wordt gesteund.

Veel plezier hebben die aandeelhouders niet beleefd aan Q-Park. Het parkeerbedrijf torst een zware schuldenlast na enkele ambitieuze overnames en keerde al jaren geen dividend meer uit. 

In 2014 haalde Q-Park de intussen 54-jarige Belg Frank De Moor in huis als CEO om orde op zaken te stellen. De vroegere topman van de failliette Nederlandse kledinggroep Macintosh, zal ook na de verkoop aan KKR aan boord blijven als CEO.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud