'Rijkste man ter wereld was nooit zo rijk'

©AFP

Het vermogen van Amazon-topman Jeff Bezos is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record.

De rijkste man ter wereld, Amazon-opperhoofd Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot het recordbedrag van 172,3 miljard dollar (153 miljard euro). Dat blijkt uit de 'Billionaires Index' van het persagentschap Bloomberg.

172,3 miljard dollar
Het vermogen van Jeff Bezos is toegenomen tot 172,3 miljard dollar.

Het vorige record dateert van september 2018, toen diezelfde Bezos een geschat vermogen had van 167,7 miljard dollar. Maar nadien volgde de scheiding van zijn toenmalige vrouw MacKenzie. Zij kwamen vorig jaar een schikking ter waarde van 38 miljard dollar overeen, waarbij Bezos' ex een kwart van zijn aandelen in Amazon kreeg. Met een vermogen van 57,2 miljard dollar bezet MacKenzie de dertiende plaats in de 'Billionaires Index'.

Financieel is de 56-jarige Bezos dat verlies intussen weer te boven gekomen. Dit jaar nam zijn vermogen al met meer dan 57 miljard dollar toe, aldus Bloomberg.

Amazon

Het grootste deel van zijn vermogen dankt Bezos aan het succes van Amazon. Volgens de Amerikaanse zender CNN heeft hij 12 procent van het e-commercebedrijf in handen. En het aandeel schoot dit jaar al de helft hoger.

De op een na rijkste man ter wereld is momenteel Bill Gates. De Microsoft-stichter heeft 114,1 miljard dollar in zijn portefeuille. Op plaats drie staat Bernard Arnault, de Franse zakenman achter de luxegroep LVMH (90,9 miljard dollar).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud