Advertentie
Advertentie

Ryanair-CEO paait piloten met charmeoffensief

Ryanair-CEO Michael O'Leary belooft zijn piloten betere werkomstandigheden, om te vermijden dat ze naar de concurrentie vertrekken. ©CLODAGH KILCOYNE

De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, gaat op zijn knieën voor zijn 4.000 piloten, nadat meer dan honderd al voor een job bij een andere luchtvaartmaatschappij kozen.

Michael O'Leary vreest dat nog meer piloten zullen vertrekken naar concurenten als Norwegian en Jet2, nu Ryanair in een mallemolen terecht is gekomen van annulaties. De Ierse luchtvaartmaatschappij moest de vakantieplanning van zijn personeel aanpassen na tussenkomst van de regelgevende vlieginstanties, die meer vakantie eisen voor het Ryanair-personeel, waardoor tal van vluchten niet meer mogelijk zijn.

Ik roep jullie op bij Ryanair te blijven. Voor een betere toekomst voor jullie en jullie familie.
Michael O’Leary
CEO Ryanair

O’Leary heeft een brief gestuurd waarin hij zijn piloten prijst voor hun werk. Dit is voor velen een verrassing, want doorgaans is de uitbundige CEO eerder misprijzend en cynisch. ‘Dit was toen op andere piloten van andere maatschappijen bedoeld, niet op jullie’, zegt de topman nu. Meteen voegt hij er aan toe dat de lonen worden verhoogd, dat de reisplanning ook beter zal worden georganiseerd, en de contracten beter afgebakend.

Bonus

O’Leary herhaalt bovendien dat de piloten die blijven tot oktober 2018, en zich dus voor een vol jaar engageren, een uitzonderlijke bonus zullen ontvangen van 12.000 euro. Voor de co-piloten is dat 6.000 euro.

De topman heeft in de brief zijn typische, smalende humor achterwege gelaten, waardoor de brief overduidelijk een charmeoffensief is naar het personeel. O’Leary schrijft zelfs letterlijk: ‘Ik roep jullie met klem op om bij Ryanair te blijven; voor een betere toekomst voor jullie en jullie familie.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud