Advertentie

Skipr integreert Uber in vervoersapp

©Skipr

Het wordt dringen op de mobiliteitsmarkt. De mobiliteitsapp Skipr voegt zich bij de lange lijst bedrijven die naar uw mobiliteitsbudget hengelen.

Eerder doken al de MaaS-spelers (mobility as a service) Olympus, Whim en MyMove op, gevolgd door onder meer de maaltijdcheque-uitgever Edenred en de traditionele tankkaartaanbieders, die ook een graantje willen meepikken.

Skipr komt uit de stal van Lab Box, de start-upincubator van de beursgenoteerde autogroep D’Ieteren. De dienst - die sinds begin dit jaar wordt getest onder de naam Pickaway - zegt dat hij in Europa de enige MaaS-app is die de taxidienst Uber integreert.

Daarnaast zoekt de app voor zijn gebruikers het snelste vervoermiddel voor hun specifieke route. Daarbij combineert hij indien nodig de klassieke vervoerdiensten als trein, tram, bus en metro met deelprojecten voor fietsen (Jump Bikes, Villo, Vélo en Mobit) en auto’s (Poppy). Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met steps (Circ) en scooters (Scooty). Skipr focust op Brussel en Antwerpen, en richt zich op particulieren en bedrijven.

De app is meer dan een vervoersplanner. Bij sommige diensten is het mogelijk een zitje in de app te reserveren en te betalen. Tegen oktober moet dat voor alle mobiliteitspartners lukken, zegt Mathieu de Lophem, sinds januari aan het hoofd van Skipr. Voordien leidde hij de Benelux-activiteiten van Deliveroo.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud