Spontane staking bpost breidt zich uit

Er komt nog geen einde aan de sociale onrust bij bpost, ondanks de belofte van de bonden om niet gecoördineerd te staken. ©BELGA

Er blijven her en der lokale stakingsacties ontstaan bij bpost. Onder meer in Antwerpen, Gent en Brussel zijn er stakingsposten opgericht, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD.

De gecoördineerde stakingsactie bij bpost  is dan wel opgeschort, maar de onrust en het protest tegen de werkdruk zijn daarmee niet weg. Doordat er vrijdag opnieuw lokale stakingsacties waren, kunnen de afhaling, de verwerking en de uitreiking van brieven en pakjes verstoord zijn.

De voorbije dagen waren er vooral stakingsposten opgericht in Wallonië, maar die acties breiden zich vrijdag uit naar het hele land. Onder meer in Antwerpen, Gent en Brussel werden er afgelopen nacht stakingsposten opgericht, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD.

Aan de sorteercentra in Brussel en in Gent werden stakingsposten opgericht. De stakingspost in Gent werd in de loop van de ochtend opgeheven.

In het sorteercentrum van Antwerpen was er volgens de woordvoerster een korte werkonderbreking, maar dat centrum werd niet geblokkeerd. Dat betekent dat de post voor Antwerpen en Limburg er zoals normaal is kunnen vertrekken.

Over mogelijke andere, lokale acties is er nog geen duidelijkheid.

Begrip

Nyns zegt begrip te hebben voor de acties. ‘De mensen laten hun stem horen, nadat de directie van bpost jarenlang heeft nagelaten naar hen te luisteren’, klinkt het.

De directie van bpost had opgeroepen de lokale acties stop te zetten, na de afspraak om volgende week verder te onderhandelen met de vakbonden. 'Ik herhaal dat we vastberaden zijn om nu tot een finaal akkoord te komen, een akkoord met respect voor het welzijn van alle medewerkers en dat ruimte geeft om bpost aan te passen aan de verwachtingen van de klant', zei bpost-topman Koen Van Gerven.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud