Advertentie

Tanktransporteur Vervaeke koopt Nederlands familiebedrijf

De containertransporteurs Vervaeke en Jan Dohmen fuseren. ©Vervaeke

De Zellikse tankcontainerspecialist Vervaeke neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Jan Dohmen over. Daardoor kan Vervaeke uitbreiden naar containertransporten per trein of boot.

Vervaeke biedt tanktransport aan vanuit 13 sites verspreid over de Benelux, Frankrijk en Duitsland en legt zich toe op logistieke diensten aan de chemische en de petroleumindustrie. Met de overname van Jan Dohmen, een Nederlands familiebedrijf dat goed is voor een omzet van ruim 20 miljoen euro en 70 medewerkers, kan het containertransport voortaan ook per trein of boot, want dat is een specialiteit van de Nederlanders.

'Deze onbegeleide transporten naar verdere bestemmingen vormen in tijden van chauffeursschaarste, mobiliteitsproblemen en klimaatbewustzijn een bijkomende troef om de continuïteit van onze diensten te garanderen', zegt Frédéric Derumeaux, de CEO van Vervaeke.

Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. Zowel de huidige zaakvoerders als alle medewerkers van Jan Dohmen blijven aan boord.

Vervaeke realiseert na de overname een omzet van ruim 140 miljoen euro met een vloot van 750 trekkers, ruim 1.000 opleggers, 750 tankcontainers en een team van 950 medewerkers. In 2017 nam het bedrijf ook al het Nederlandse Van der Lee over.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud